Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Через негоду в Харківській області без електрики залишилися більше 40 населених пунктів

Через негоду в Харківській області без електрики залишилися більше 40 населених пунктів

Про це 28 липня повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

 

«Вчорашній буревій завдав шкоди 6 районам області: Валківському, Богодухівському, Золочівському, Харківському, Дергачівському та Нововодолазькому. Ситуація була досить напружена, але до сьогоднішнього ранку практично скрізь наслідки урагану вдалося усунути», - зазначив заступник голови обладміністрації.

Найбільш постраждав від стихії Валківський район: тут були знеструмлені місто Валки і ще 8 сіл і селищ - всього 20% населених пунктів району. Пориви вітру досягали швидкості 35 м/с. У результаті було повалено понад 100 дерев та 20 опор електропередачі, з дахів 4 будинків зірвало шифер. До відновлювальних робіт підключилися 6 бригад електромонтерів, дорожня служба і підрозділи ДСНС. Зараз електрика є вже у всіх населених пунктах. Там, де довелося перейти на резервні лінії, тривають роботи. У районі обіцяють, що до вечора всі відновлювальні роботи буде виконано на 100%.

19 населених пунктів були знеструмлені в Богодухівському районі. До ранку вдалося відновити подачу електроенергії в 12 з них, в інших електрика з'явиться до кінця дня. У Дергачівському районі частково без світла залишилися 3 населених пункти, до ранку неполадки ліквідували. Повністю відновили подачу електрики до 3 знеструмлених населених пунктів Золочівського району. По 5 селищ постраждало від буревію в Нововодолазькому та Харківському районах, тут подачу електрики також вже відновили.