Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрченківська громада погодилася об'єднатися зі Чкалівською

Юрченківська громада погодилася об'єднатися зі Чкалівською

Депутати Юрченківської сільської ради Чугуївського району на останній сесії надали згоду на об'єднання з Чкалівською територіальною громадою (до неї вже входять 5 населених пунктів).

 

 

 

 

 

 

 

До складу робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об'єднання територіальних громад було делеговано Юрченківського сільського голову Миколу Петлю.

Як пояснив сільський голова, в населеному пункті вже двічі проводили громадські слухання щодо реформ місцевого самоврядування.  

«За об'єднання з Малинівкою односельці не проголосували, а от об’єднання з Чкалівською громадою підтримали, - пояснив Микола Петля. - Справа в тому, що при сьогоднішньому фінансовому забезпеченні маленькі села не в змозі виконувати свої зобов’язання. Зараз річний бюджет нашого села складає 186 тисяч гривень. Цих коштів не вистачить навіть на заробітну плату працівникам сільради. Чекаємо, що при об'єднанні, враховуючи те, що 60% податку з доходів фізичних осіб залишиться на місцях, ми отримаємо у Юрченківський бюджет додаткових 270 тисяч гривень».

Після об’єднання кількість населення громади складе майже 10 тисяч. В самому ж Юрченковому проживає лише 420 чоловік.

«Зрозуміло, що маленьким селам самим не вижити і треба об’єднуватися. Але ще є й багато питань, адже зараз з місцевого самоврядування законодавча база тільки формується. Односельці постійно питають - які повноваження будуть у старости, як розподілятимуться кошти, залишені на місцях і т.д.», - поділився Микола Петля.