Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підтримав ініціативи волонтерів щодо зміни форми для військовослужбовців

Президент підтримав ініціативи волонтерів щодо зміни форми для військовослужбовців

Петро Порошенко 27 липня зустрівся з «волонтерським десантом» Міністерства оборони України. Волонтери представили Главі держави свої досягнення у забезпеченні війська.

 

 

 

 

 

 

 

Президент наголосив, що реформа речового забезпечення має забезпечити бійців всім необхідним і, передусім, працювати на збереження їх життя.

«Зберегти життя і здоров’я наших захисників – це головне. Кожен боєць Збройних Сил має бути повністю забезпечений всім необхідним для ведення бою і у побуті, і на передовій. Я ставлю перед вами не якесь надзавдання, це - необхідність. Тут - ваш передній край захисту країни, - наголосив президент. - Українська армія має відрізнятися. Кожен має побачити, що Україна має абсолютно нову, іншу, боєздатну, з високим бойовим духом, патріотичну, професійну армію, одну з найсильніших армій на континенті». 

Петро Порошенко зауважив, що йому сподобалися ініціативи відійти від досвіду радянської армії. «Нам треба запроваджувати свої нові українські традиції, в тому числі – і нові українські звання. Заміна «молодшого лейтенанта» на «хорунжого» повністю відповідає українським традиціям і структурі військових звань країн НАТО», – сказав президент.

Розробка нової форми тривала 4 місяці, основна частина комплектів виготовлена в Україні, дещо – з іноземних матеріалів. Серед змін – запровадження нових кольорів форми для різних видів військ, нового камуфляжу. При розробці повсякденної, польової форми увага зверталася на забезпечення зручності та мобільності військовослужбовців. У новій формі відмовилися від п’ятикутної зірки і повернулись до чотирикутної, яка використовувалась в Українській галицькій армії. Також запроваджено окремий колір кітеля для спецвійськ.

Крім реформи речового забезпечення і закупівель, Главі держави також було презентовано напрацювання реформ у напрямках продовольчого та харчового забезпечення, програму реформування військової медицини, автоматизації заходів з евакуації поранених і надання допомоги, забезпечення військових житлом.

Президент висловив впевненість, що нова система забезпечення покладе край корупції у Збройних Силах, та підкреслив, що, як Головнокомандувач, й надалі підтримуватиме заходи, спрямовані на поліпшення забезпечення військовослужбовців.