Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін надіслав до Кабміну документи, необхідні для державного фінансування будівництва метро в Харкові

Ігор Райнін надіслав до Кабміну документи, необхідні для державного фінансування будівництва метро в Харкові

В Харківській облдержадміністрації підготували повний пакет документів щодо виділення з державного бюджету коштів на будівництво метрополітену. Про це повідомив голова ХОДА Ігор Райнін.

 

 

 

 

 

 

«Питання будівництва в Харкові метро знаходиться на моєму особистому контролі. Інтереси міста в цьому питанні я буду відстоювати перед керівництвом держави, - підкреслив керівник облдержадміністрації. - Головною вимогою Кабміну до керівництва області була розробка проектно-кошторисної документації будівництва. Це було зроблено».

У травні 2015 року Харківська міськрада, яка є замовником будівництва, надала на затвердження до ХОДА проекти розпоряджень Кабінету міністрів «Про затвердження титулу на виконання проектно-вишукувальних робіт для будівництва електродепо «Олексіївське» із з’єднувальною гілкою до третьої лінії Харківського метрополітену» та «Про затвердження титулу на виконання проектно-вишукувальних робіт для будівництва третьої лінії метрополітену в м. Харків від станції «Метробудівників імені Г. І. Ващенка» до станції «Одеська». 

Після детального опрацювання та перевірки відповідності розрахунків до вимог чинного законодавства Ігор Райнін погодив проекти. Після цього їх направили на погодження до міністрів економічного розвитку та торгівлі, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та до міністра фінансів. 26 червня ХОДА отримала погодження цих проектів від відповідних міністерств.

Тож, всі документи, необхідні для виділення коштів з держбюджету, готові. Губернатор передав їх на розгляд керівництву держави: до Кабінету міністрів, Верховної Ради та Президента України. Після погодження проектів Харків зможе отримати субвенцію на будівництво метрополітену. Ігор Райнін впевнений, що в державного бюджету такі можливості є.