Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін домігся звільнення держслужбовця, призначеного на керівну посаду, незважаючи на корупційне минуле

Ігор Райнін домігся звільнення держслужбовця, призначеного на керівну посаду, незважаючи на корупційне минуле

Під час запису програми «Суспільний інтерес» голова Харківської облдержадміністрації розповів про зухвалий випадок з призначенням виконуючого обов'язки директора ДП «Східний експертно-технічний центр Держпраці».

«Ми не завжди згодні з призначеннями керівників у Харківській області, які проводяться з боку Києва, і жорстко реагуємо на подібні факти, - заявив Ігор Райнін. - Зухвалий приклад. 10 липня Держслужбою України з питань праці було видано наказ: призначити виконуючим обов'язки директора ДП «Східний експертно-технічний центр Держпраці» Безикіна Сергія Вікторовича. Пан Безикін, керуючи інспекцією сільського господарства, в 2013 році був затриманий за хабар у власному кабінеті та на першій стадії процесуальних дій визнав свою провину. У 2014 році ця ситуація була знівельована. Ми відпрацювали це питання, тому що з такою історією людина не може в наш час отримувати будь-які кадрові призначення. Так, його вина судом остаточно не встановлена, але є історія життя, історія роботи і є мораль. Я не влаштовував з цього публічного шоу, я добився результату - вчора керівником Державної служби України з питань праці підписаний наказ про звільнення цього чиновника. Так буде з кожним, хто вважатиме, що, поки в країні непроста ситуація, можна знайти собі якесь місце, як їм здається, «під сонцем». Такого не буде». 

Також Ігор Райнін звернувся до прокурора Харківської області Юрія Данильченка з проханням підняти справу Безикіна та з'ясувати, з яких причин її було закрито.

«Ми вже скасували постанову про припинення цієї кримінальної справи, проводимо службове розслідування за фактом незаконного припинення кримінального провадження», - повідомив Юрій Данильченко.