Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бюджет Харківської області за перше півріччя перевиконано

Бюджет Харківської області за перше півріччя перевиконано

Про це 24 липня на обласній селекторній нараді повідомив директор Департаменту фінансів Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков.

За його інформацією, до зведеного бюджету області за перше півріччя 2015 року надійшло понад 8 млрд грн (106,1% до плану). У порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 37,7%, або на понад 2 млрд  200 млн грн. Зростання обсягу доходів в значній мірі обумовлене надходженням у 2015 році нових видів субвенцій з державного бюджету, а саме: освітньої, медичної та субвенції на підготовку робітничих кадрів.

Розглядаючи питання щодо підсумків виконання місцевих бюджетів за І півріччя поточного року, Сергій Овсянніков зазначив, що в цілому ситуація по доходній частині загального обласного фонду виглядає оптимістично – її ріст в порівнянні з минулим роком склав 128%.

«З позитивного боку хочу відзначити роботу таких районів як Дергачівський, Зачепилівський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Нововодолазький, Первомайський, Шевченківський, які при формуванні та затвердженні своїх бюджетів до кінця року забезпечили бюджетні заклади зарплатами, енергоносіями й іншими захищеними статтями. Що стосується видаткової частини фонду місцевих бюджетів, в цілому вона виконана в сумі 6 млрд 245,1 млн грн, і на цей час в районах і містах області ми не маємо заборгованості по цих виплатах», - зазначив директор департаменту.

Щодо доходної частини, то по 473 місцевих бюджетах області досягнуто виконання затверджених показників, або у 98% їх загальної кількості (485), з яких 96% (465) перевиконали її більше, ніж на 5%, та отримали додатковий фінансовий ресурс у загальному обсязі 460 млн грн.