Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині перевіряють правомірність надання допомоги переселенцям

На Харківщині перевіряють правомірність надання допомоги переселенцям

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, в Харківській області зареєстровано більше 180 тис. внутрішньо переміщених осіб. Щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, призначили 51,4 тис. сімей переселенців. За іншими видами державних соціальних послуг допомогу отримують майже 9 тис. громадян. В департаменті зазначили, що в області проводиться робота по перевірці правомірності взяття на облік тимчасових переселенців та призначення їм соціальних виплат.

«Із загальної чисельності осіб, взятих на облік, перевірено та підтверджено правомірність взяття на облік 140 тис. людей (77,7%). Перевірено і 28,4 тис. сімей (53,5%), яким призначено щомісячну адресну допомогу. Призупинено виплату за результатами перевірки 3,6 тис. сімей. Також перевірка показала, що 771 сім’я незаконно отримувала інші види соціальних допомог», - пояснили в Департаменті соціального захисту населення. Робота в цьому напрямку триває.

Крім того, на сьогодні більше 7 тис. сімей отримали матеріальну допомогу і від Міжнародної організації міграції, зазначили в соцзахисті.

«Ми підготували подання до Міністерства соціальної політики на виділення одноразової грошової допомоги 315 внутрішньо переміщеним особам на загальну суму 474 тис. грн. Таку матеріальну допомогу раніше вже виплатили 36 людям на 62,4 тис. грн», - додають в департаменті.