Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майбутні офіцери запасу успішно виконали бойові стрільби з гармат «Рапіра»

Майбутні офіцери запасу успішно виконали бойові стрільби з гармат «Рапіра»

Дводенний полігонний вишкіл відбувся в Харківській області в рамках проведення військово-навчальних зборів з понад 70-ма майбутніми офіцерами запасу, які навчаються за програмою командирів артилерійських підрозділів на кафедрі підготовки офіцерів запасу факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Бойові стрільби з артилерійських гармат типу МТ-12 «Рапіра» пройшли на загальновійськовому полігоні 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

За словами командування навчального закладу, середній бал у групах курсантів-випускників склав «4,4». Цей показник свідчить про високий рівень викладання спеціальних дисциплін на факультеті.

По завершенні польового виходу кожному курсанту вручили цінні подарунки на згадку про успішне виконання перших в житті бойових стрільб.

В останній день полігонних занять за давньою традицією служби у підрозділах ракетних військ та артилерії Збройних Сил України обличчя курсантів обмазали пороховим попелом, узятим із відстріляних гільз. Таким чином військові наставники «посвятили» їх у справжні воїни-артилеристи.

Вже наступного тижня військово-навчальні збори з понад 800 випускниками кафедри підготовки офіцерів запасу факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» завершаться урочистим складанням військової Присяги на вірність Українському народові. Лише після цього їм присвоять військове звання «молодший лейтенант запасу», і вони отримають можливість поповнити лави офіцерського корпусу Збройних Сил України за понад 20-ма різними спеціальностями.