Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На початку осені нові «швидкі допомоги» з'являться на дорогах області. Ігор Райнін

На початку осені нові «швидкі допомоги» з'являться на дорогах області. Ігор Райнін

Під час візиту до Обласної клінічної лікарні 23 липня голова ХОДА розповів про закупівлі медобладнання для закладів охорони здоров'я регіону та оновлення парку автомобілів «швидкої допомоги». «Цього року в обласному бюджеті ми заклали рекордну суму - 80 мільйонів гривень - на охорону здоров'я. Оновлення медичного обладнання відбуватиметься по всіх обласних лікарнях. Також буде приділено увагу районним лікарням, особливо, у віддалених районах. Дуже важливо, щоб якісне медобслуговування мали можливість отримати і мешканці сільської місцевості. Питання знаходиться під моїм особистим контролем. Ми зробимо все для того, щоб система охорони здоров'я поліпшувалася з кожним днем», - підкреслив Ігор Райнін. 

Він повідомив, що частину обладнання для закладів охорони здоров'я закуповуватиме ОКБ. В цілому з бюджету області цій установі в 2015 році виділили 38 мільйонів гривень. Зокрема, нове обладнання отримають Харківська обласна дитяча клінічна лікарня, Обласний клінічний онкологічний диспансер, Обласний клінічний протитуберкульозний диспансер, районні лікарні.

«Кошти з бюджету області виділено й на ремонт об'єктів охорони здоров'я, і, наприклад, на закупівлю жилетів, в яких роблять рентген. Вони мають термін придатності, і в районних лікарнях таких жилетів практично немає. Для кожної районної лікарні таку жилетку закупимо, щоб пацієнти могли проходити рентген без шкоди для свого здоров'я», - уточнив керівник ХОДА.

Також, за інформацією Ігоря Райніна, зараз проводяться всі бюджетні процедури, необхідні для закупівлі 20 автомобілів обласній станції швидкої та невідкладної допомоги.

«На початку осені нові «швидкі допомоги» вже з'являться на дорогах Харківської області та обслуговуватимуть харків'ян», - сказав Ігор Райнін.