Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер зустрівся з представниками Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди»

Марк Беккер зустрівся з представниками Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди»

У ході зустрічі 22 липня заступник голови облдержадміністрації і президент Бізнес-клубу Ханс Рамаекерс обговорили перспективи розвитку економіки Харківської області та подальшу співпрацю щодо залучення інвестицій в регіон. На початку зустрічі Марк Беккер передав представникам Нідерландів слова співчуття від голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна у зв'язку з річницею з дня загибелі пасажирів Boeing-777 Малайзійських авіаліній, збитого над Донецькою областю. «Харківщина доклала великих зусиль і запропонувала всю можливу допомогу для того, щоб нідерландська сторона провела необхідну роботу якісно. Цей процес завершився зовсім нещодавно, і практично всі тіла загиблих були доставлені в Нідерланди», - підкреслив заступник голови ХОДА. 

Презентуючи представникам Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди» потенціал Харківської області, Марк Беккер зазначив, що в області працює понад 170 тисяч фізичних осіб-підприємців та близько 20 тисяч підприємств - представників малого та середнього бізнесу.

«Головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Львовичем Райніним були представлені економічні аспекти реформування галузі. Найголовніше завдання, яке ми перед собою ставимо, - щоб і сільське господарство, і промисловість стали інвестиційно привабливими. Ми переслідуємо кілька цілей: зробити так, щоб наша продукція була якісною, безпечною, і щоб вона була зроблена за тими технологіями, які є сьогодні в Європейському союзі. Враховуючи великий досвід Нідерландів у сферах сільського господарства та промисловості, ми хотіли б застосовувати його і в нас. Також нас цікавлять питання, пов'язані з енергозбереженням, енергоефективністю та переходом на альтернативні джерела палива», - сказав Марк Беккер.

У свою чергу, Ханс Рамаекерс повідомив, що головним завданням Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди» є пропаганда України в Західній Європі.

«Ми робимо це швидко, не витрачаємо час на розмови. Ми вже вводимо українські компанії в Нідерланди, представляємо ці компанії і також надаємо підтримку українським компаніям в плані інвестицій», - пояснив президент Бізнес-клубу.

Директор департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко уточнив, що в ході візиту в Харківську область делегація Нідерландів відвідає різні підприємства регіону, в тому числі фармацевтичні, ті, що представляють легку та переробну промисловість, а також сільське господарство.