Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Промисловість в Харківській області зросла на 20%

Промисловість в Харківській області зросла на 20%

Обсяги виробництва збільшилися в 10 з 11 сфер промисловості. У тому числі на 10,6% більше продукції виробили харківські машинобудівники. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «У червні в порівнянні з травнем 2015 року випуск промислової продукції в Харківській області збільшився на 20,4%. Для порівняння, по Україні індекс промислового виробництва за цей же період зріс на 1,5%», - навела дані заступник голови ХОДА. Юлія Світлична підкреслила, що активний розвиток машинобудування в Харківській області став можливим завдяки впровадженню в регіоні місцевих секторальних реформ і активній співпраці керівництва обладміністрації з центральними органами влади, яким підпорядковується більшість машинобудівних підприємств регіону. 

«Намітилася тенденція збільшення обсягів державного замовлення, в тому числі оборонного призначення, проходить зміцнення керівної ланки державних підприємств. Також керівництво обладміністрації надає підприємствам регіону допомогу в пошуку нових перспективних ринків збуту продукції - в першу чергу, в країнах Європейського Союзу, Азії та Африки», - пояснила заступник голови облдержадміністрації.

Юлія Світлична уточнила, що, крім машинобудування, найактивніше в регіоні розвивається хімічна промисловість (виробництво зросло на 25,8%, в Україні в цілому - на 0,9%), харчова (на 22,4%, в Україні - на 2,5 %), фармацевтична (на 22,6%, по Україні - на 3,1%) і добувна (16,7%, в Україні обсяги виробництва скоротилися на 2,2%).

«Комплекс заходів, які було вжито керівництвом області, став основою для поліпшення фінансово-економічного стану промислових підприємств, підвищення якості та конкурентоспроможності продукції, а також подальшого розвитку промислового комплексу Харківщини в цілому», - підкреслила заступник голови ХОДА.