Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області впровадили онлайн-послугу замовлення витягу про земельну ділянку

В області впровадили онлайн-послугу замовлення витягу про земельну ділянку

ХОДА, Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру і Державне агентство з питань електронного управління впровадили електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Дотепер замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу та створювало корупційні ризики, оскільки етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора. За словами Юлії Світличної, можливість замовлення послуги онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань. 

Електронна послуга «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру» стала доступною для земельних ділянок на території Харківської області з 16 липня. «Запровадження електронного прийому заяв розширює вікно можливостей для громадян та водночас зменшує навантаження на ЦНАПи, оскільки частина замовників зможе обійтися без первинного візиту до центрів. Крім того, забезпечення якісного та прозорого процесу надання адміністративних послуг із одночасним переведенням їх в електронну форму повністю відповідає Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року», - відзначила Юлія Світлична.

Довідка. Замовлення виписки здійснюється через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. У систему інтегрована функція онлайн-оплати послуги через сервіс миттєвих платежів. Вартість послуги з надання становить 53 грн, що законодавчо закріплено в постанові Кабміну від 01.08.2011 року № 835. Банківська комісія при цьому не стягується. Підтвердження про сформовану заявку і повідомлення про готовність документа користувач отримує на свою електронну адресу. Отримати готову виписку можна в будь-якому з центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний документ, який при цьому знадобиться, - це посвідчення особи.