Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Процес об'єднання територіальних громад області обговорили за круглим столом

Процес об'єднання територіальних громад області обговорили за круглим столом

Інформацією про те, як іде процес децентралізації в Харківській області, обмінялися т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, депутат обласної ради Олександр Давтян, керівник регіонального Офісу реформ Діана Баринова та представники сільських, селищних та міських рад із різних районів області. Діана Баринова повідомила, що на даний момент проект Перспективного плану формування територій громад Харківської області знаходиться на розгляді в Кабінеті Міністрів України. 

«Зараз він проходить експертизу в міністерствах фінансів, економіки та Мінрегіонбуді. Безумовно, виникають питання. Наприклад, є занадто великі об'єднання, як у Вовчанську, а є такі варіанти об'єднання, коли дуже маленький район, наприклад, Борівський, розділений на три громади. У Мінрегіону виникло питання - а чи зможуть вони самі себе утримувати. Це процес, ми всі ним займаємося, займаються фахівці обласної робочої групи, районних робочих груп, експерти. Звичайно, після того, як Кабмін затвердить план, можна ще буде вносити якісь зміни, але хотілося б багато разів цього не робити», - пояснила керівник регіонального Офісу реформ.

Також Діана Баринова повідомила, що в Харківській області вже є громади, що активно проходять процедури, необхідні для об'єднання. Так, Пісочинська селищна рада ініціювала об'єднання з двома населеними пунктами - смт Коротич і Березівка, з цього приводу пройшли громадські слухання і вже створена ініціативна група.

«Ситуація в області йде, громади активно обговорюють об'єднання. Зараз нам потрібно донести до населення області все позитивні ідеї, все те, що є доброго в цій реформі», - підкреслила керівник регіонального Офісу реформ.