Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські баскетболістки повернулися з чемпіонату світу з медалями

Харківські баскетболістки повернулися з чемпіонату світу з медалями

Жіноча збірна України з баскетболу, яка складається з харків’янок, завоювала бронзові медалі на чемпіонаті світу серед спортсменів з вадами слуху, що відбувся в місті Таоюань, Китайський Тайбей. На чемпіонаті, участь в якому взяли 10 найсильніших жіночих збірних світу, українки вийшли з групи В на друге місце, перемігши з рахунком 65:39 збірну Італії, 86:50 – збірну Японії, 60:43 – збірну Туреччини, та поступившись лише 10 очок збірній США - 57:47.

В чвертьфіналі харківські баскетболістки розгромили з рахунком 77:34 команду Швеції, але у наступному матчі програли збірній Литви - 79:56. В матчі за «бронзу» збірна України з рахунком 63:53 здолала суперниць з Греції, і посіла третє місце.
Чемпіонками світу стали американки, які у фіналі з рахунком 68:54 переграли збірну Литви.

Сьогодні, 15 липня, збірна України повернулася до Харкова. На Південному вокзалі бронзових призерок зустрічали рідні та друзі, а також почесна делегація на чолі з заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту Сергієм Христоєвим. Сергій Вікторович від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна привітав спортсменок та тренерів з великим досягненням, та виразив сподівання, що наступного разу ці медалі обов’язково будуть золотими.

Після повернення додому баскетболістки отримують довгоочікувану відпустку, а вже у вересні почнуть ігри в чемпіонаті України та підготовку до чемпіонату Європи 2016 року, на якому планують завоювати тільки золоті медалі, повідомляє Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.