Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові 8 танків типу Т-80 відремонтували для потреб армії

У Харкові  8 танків типу Т-80 відремонтували для потреб армії

На ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до ДК «Укроборонпром», завершили передачу 8 танків типу Т-80 представникам Збройних Сил України. Всього ж з початку АТО харківські фахівці вже відремонтували понад 50 танків. За словами керівництва підприємства, згідно з умовами чинного контракту, у липні вони повинні були поставити до війська 4 танки. Проте, продумана організація роботи у дві зміни та старання ремонтників дозволили значно пришвидшити темпи передачі бойових машин і перевиконати виробничий план. 

«Це перша група бронетехніки типу Т-80, відремонтована на заводі. До цього ми направляли до армії лише різні модифікації танку Т-64. «Вісімдесятка» ж відрізняється швидкістю і мобільністю, а це саме ті характеристики, які підходять для воїнів-десантників. Зауважу, що увесь трудовий колектив із порозумінням ставиться до виконання оборонних контрактів. Адже від цього залежить мир і спокій в країні», - розповів директор ДП «Харківський бронетанковий завод» Віктор Козонак.

Усі одиниці техніки з цієї партії направлено для озброєння танкового підрозділу однієї з частин високомобільних десантних військ Збройних Сил. Офіцери та солдати, які прибули приймати бойові машини, відзначили високу якість ремонтних робіт.

«Як зовні, так й усередині танки не відрізнити від нових. Наші екіпажі вже перевірили техніку в дії, і зауважень на адресу цивільних ремонтників не поступило. Вважаю, що з такими броньованими «крилами» наші воїни-десантники будуть непереможними», - зауважив заступник командира танкового підрозділу капітан Віктор Чарлін.