Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Задля уникнення пожеж рятувальники ретельно проінспектують харківські багатоповерхівки

Задля уникнення пожеж рятувальники ретельно проінспектують харківські багатоповерхівки

Фахівці районних державних адміністрацій спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій України у Харківській області організують проведення інвентаризації систем протипожежного захисту висотних будинків та будинків підвищеної поверховості. Про це йшлося на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ХОДА, яке відбулося сьогодні, 10 липня. Як наголосив начальник Управління державного нагляду та контролю Головного управління ДСНС України у Харківській області Сергій Колосовський, у Харкові до цих пір не вирішена проблема забезпечення пожежної та техногенної безпеки з утримання систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості та висотних будинків.

«Протягом останніх п’яти років на зазначених об’єктах сталося 317 пожеж, збиток від яких склав 6 млн 406 тис. грн. В пожежах загинули 9 чоловік. В поточному році в будівлях підвищеної поверховості виникла 31 пожежа, приблизний збиток від яких склав 781,4 тис. грн», - зазначив Сергій Колосовський.

Також начальник Управління державного нагляду та контролю Головного управління ДСНС України у Харківській області відзначив, що роботу пожежно-рятувальних підрозділів під час гасіння пожеж та рятування людей суттєво ускладнює перепланування мешканцями будинків тамбурів, коридорів, холів, захаращення різними меблями та іншим обладнанням шляхів евакуації. Тому інспекторами буде організована робота з очищення підвалів і технічних поверхів від сміття, звільнятимуться доступи до пожежних кранів.

Довідка. На теперішній час в Харківській області експлуатується 699 будинків висотою 26,5 м та вище, з них 35 – адміністративні будинки, 664 – житлові, в яких мешкають більше 493 тис. громадян (фактично 1/3 мешканців міста), 507 житлових будинків знаходяться на балансі органів місцевого самоврядування.