Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

38 громад Харківської області ініціювали процес об'єднання

38 громад Харківської області ініціювали процес об'єднання

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії держуправління (ХарРІ НАДУ) при Президентові України сьогодні, 9 липня, відбувся круглий стіл, присвячений практичним аспектам реалізації добровільного об'єднання територіальних громад. У заході взяли участь експерти регіонального Офісу реформ, представники Харківської обладміністрації та обласної ради, органів місцевого самоврядування різних рівнів, районних робочих груп з підтримки об'єднання громад. Керівник регіонального офісу реформ Діана Баринова, підбиваючи перші підсумки проведеної роботи, повідомила, що вже 38 громад Харківської області ініціювали процес об'єднання, тобто запросили суміжні громади відповідними рішеннями сесій. У 35 громадах, яким зроблені пропозиції, тривають громадські обговорення, а 15 територіальних громад дали згоду на об'єднання.

Нагадаємо, перспективним планом передбачено об'єднання в 59 самодостатніх територіальних громад.

Ініціатива щодо об'єднання вже стартувала в Близнюківському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Дергачівському, Зачепилівському, Зміївському, Золочівському, Ізюмському, Красноградському, Лозівському, Нововодолазькому, Сахновщинському, Харківському та Чугуївському районах області.

Діана Баринова також поінформувала учасників круглого столу про те, що перспективні плани, схвалені в 21 області, передані на розгляд профільних міністерств: Мінекономіки та Мінфіну. «Аналізуючи досвід інших регіонів, перспективні плани потребують коригування в конкретних частинах. Тому потрібно бути готовими до того, що це питання повторно буде винесено на розгляд депутатського корпусу і повторне подання Кабінету міністрів. Але це не вплине на кроки по об'єднанню громад на Харківщині, які вже зроблені», - підкреслила керівник офісу реформ.