Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«ХТЗ» модернізував 33 трактори для фермерів Харківщини

«ХТЗ» модернізував 33 трактори для фермерів Харківщини

Таке відновлення обходиться місцевим аграріям практично в два рази дешевше, ніж покупка нової сільгосптехніки. Про програму, яку ініціювали в Харківській облдержадміністрації, генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» Владислав Губін розповів 9 липня на прес-конференції, присвяченій реалізації регіональних аспектів реформування аграрного сектора. Вартість нової сільгосптехніки, за словами Владислава Губіна, залежно від комплектації коливається від 1 млн 200 тис. грн до 1 млн 600 тис. У підсумку невеликі господарства, що працюють у сфері АПК, за певних обставин не можуть дозволити собі купити нову техніку - оборотних коштів у фермерів не вистачає, а банки кредитів не дають. 

«Треба зазначити, що на даний момент вже працюють програми співробітництва «ХТЗ» з дрібними фермерами з відновлення сільськогосподарської техніки. Завдяки їм фермери буквально за півціни можуть отримати оновлену техніку», - повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер.

З початку року «ХТЗ» модернізував 33 трактори для фермерських господарств Харківської області. По Україні кількість сільгосптехніки, яку фахівці тракторного заводу відремонтували в рамках цієї програми, менше, ніж в нашому регіоні.

«З приходом до облдержадміністрації нової команди на чолі з Ігорем Райніним з'явилася потужна синергія, якій минулого року дуже сильно не вистачало», - підкреслив Владислав Губін.

Довідка. Програма модернізації зношених тракторів виробництва «ХТЗ» запрацювала в цьому році. Презентація програми відбулася в березні: Ігор Райнін вручив ключі від першого такого трактора фермеру зі Зміївського району області. Суть програми така. Трактори 1990-х років виробництва повністю оновлюють: встановлюють нову кабіну з кондиціонером, посилену підвіску, нові диски та шини, системи очищення повітря та облицювання, повністю відновлюють ресурс двигуна і т.д.