Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медичні установи Харківщини отримали гуманітарну допомогу на суму понад 800 тис. грн

Медичні установи Харківщини отримали гуманітарну допомогу на суму понад 800 тис. грн

Сьогодні, 9 липня, Фонд народонаселення ООН в Україні передав акушерсько-гінекологічні набори для тимчасово переміщених осіб, які проживають в Харківській області. Гуманітарну допомогу отримали Харківська обласна клінічна лікарня, а також міські та районні медичні установи. У заході взяли участь директор Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Олександр Галацан, заступник представника ФН ООН в Україні Павло Замостьян, керівництво та медперсонал Харківської обласної клінічної лікарні та регіонального перинатального центру.

За словами Олександра Галацана, надання медичним закладам Харківщини гуманітарних медикаментів - це знакова подія для регіону, адже тут проживає близько 180 тис. тільки офіційно зареєстрованих переселенців. Серед них - понад 70 тис. осіб уже отримали медичну допомогу різних видів, у тому числі 1,5 тис. жінок, які перебувають на акушерсько-гінекологічному обліку.

«Тому ми неодноразово просили і переконували міжнародні інституції в необхідності надання допомоги нашій області. Тепер і Харкову, і районам, і обласній клінічній лікарні, де знаходиться регіональний перинатальний центр, передано 39 наборів для надання родопомічної допомоги на суму понад 800 тис. грн», - зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації.

Завідуюча пологовим відділенням Харківського регіонального перинатального центру Ірина Борзенко розповіла, що з початку року тут прийняли пологи у 80 мешканок Донецької та Луганської областей, близько 20 - перебували на обстеженні та лікуванні.

«Ми приймаємо переселенців з важкою екстрагенітальною патологією, тому все, що є в наборах - інструментарій, шовний матеріал та медичні препарати, нам необхідно», - розповіла медик.

За словами Павла Замостьяна, їх організація планує надавати допомогу Харківщині і надалі.

Довідка. З 2014 року ФН ООН в Україні виділено значні обсяги фінансової допомоги для потреб внутрішньо переміщених осіб із числа вразливих груп населення, а саме жінок, дівчаток та осіб похилого віку. Так, в області з найбільшою кількістю внутрішньо переселених осіб було закуплено та доставлено більше 24 тис. індивідуальних гігієнічних наборів, 16 тис. гінекологічних оглядових наборів, 183 акушерсько-гінекологічні набори, більше 8 тис. наборів з теплим одягом.