Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХНУРЕ презентували перший некомерційний креативний IT-простір для студентів

В ХНУРЕ презентували перший некомерційний креативний IT-простір для студентів

Проект отримав назву IT Hub «NURE Upgrade» і стартував 8 липня за підтримки Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації. За словами автора ідеї некомерційного творчого студентського простору, помічника ректора ХНУРЕ Євгена Сакала, проект запрацює в повну силу з 1 вересня, коли студенти прибудуть до вишу на навчання. За задумом організаторів, IT Hub зможе об'єднати креативну молодь до творчого співтовариства і підвищити якість університетської IT-освіти. 

«Ми вважаємо цю подію надзвичайно важливою для нашого регіону, оскільки IT-галузь є однією з найбільш конкурентоспроможних напрямків. Сподіваюся, що найближчим часом IT Hub стане тим майданчиком, на якому будуть реалізовуватися нові освітні, інформаційні та наукові проекти. Як партнери, ми можемо надати інформаційну допомогу. Наш департамент готовий до співпраці з міжнародними донорськими організаціями, які можуть запропонувати фінансову підтримку таким стартапам», - сказав начальник відділу аналітичної та презентаційної роботи Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Олексій Лиска.

Розмістився IT Hub в декількох кімнатах студентського сенату ХНУРЕ. За словами Євгена Сакала, робочі зони тут будуть перемежовується із зонами відпочинку. «Ми плануємо, що тут буде цілодобова студентська тусовка. У такому ритмі айтішники займатимуться своїми проектами, проводитимуть тренінги та лекції. За моїми підрахунками, в приміщеннях можуть розміститися до сотні людей», - заявив автор ідеї.

IT Hub «NURE Upgrade» покликаний не тільки розвивати бізнес-ідеї і наукову думку, але, як соціальний напрямок при співпраці з IT-компаніями Харкова, тут планують відкрити безкоштовні курси для навчання IT-спеціальностям демобілізованих воїнів АТО і вимушених переселенців .

Також в рамках презентації IT Hub пройшов і перший айтішний майстер-клас на тему: «Стартап, надрукований на 3D-принтері». Фахівці розповіли про інвестиції в 3D-друк і про те, як вони створювали компанії з виробництва вітчизняних 3D-принтерів.