Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківському бронетанковому заводі стажуватимуться екіпажі нових Т-80

На Харківському бронетанковому заводі стажуватимуться екіпажі нових Т-80

Від початку тижня «Укробронпром» почав передачу армії нових танків Т-80. Ремонт та модернізацію унікальної техніки на замовлення Міністерства оборони здійснили фахівці ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до складу концерну. Сьогодні на завод прибули безпосередньо ті екіпажі, які надалі експлуатуватимуть танки Т-80. Такий підхід є початком нової практики, що передбачає стажування майбутніх екіпажів. Бійці повинні отримати практичні та теоретичні знання з управління бойовими машинами і лише після цього використовувати їх у бойових умовах. Зі свого боку, військові вже відзначили високу якість проведених ремонтів та модернізації Т-80. Невдовзі техніка з’явиться у зоні проведення антитерористичної операції.

Спеціалісти «ХБТЗ», зокрема, модернізували корпуси та башти, а також оснастили танки динамічним захистом типу «Контакт», що забезпечить порятунок від широкого спектру сучасних протитанкових засобів.

«Укробронпром» повідомляє, що виконання державного оборонного замовлення відбувається з 30%-вим випередженням запланованих графіків.