Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові досягнення харків’ян на Всесвітній Універсіаді: «срібло» - у фехтуванні та «бронза» - у дзюдоїстів

Нові досягнення харків’ян на Всесвітній Універсіаді: «срібло» - у фехтуванні та «бронза» - у дзюдоїстів

8 липня чоловіча збірна України з фехтування на шпагах, до складу якої увійшов харків’янин Ян Сич, посіла друге місце, а в командних змаганнях з дзюдо студенти Харківської державної академії фізичної культури Артем Гуляєв та Дмитро Канівець здобули бронзову медаль. На шляху до фіналу студент Харківського Національного педагогічного університету Ян Сич, а також кияни Володимир Станкевич, Валерій Жарський і Юрій Тараненко з рахунком 45:44 здолали команду Венесуели, потім (37:36) перемогли команду Німеччини та вийшли до півфіналу, де їх суперниками стали шпажисти з Угорщини. Цей матч завершився у нічию 23:23, а у додатковому раунді Ян Сич першим наніс супернику переможний укол та вивів збірну України до фіналу.

Суперниками в золотому поєдинку стали французи. Нажаль, перемогти їх українцям не вдалося. Програв з рахунком 45:29, Ян Сич та його партнери по команді посіли друге місце.

В свою чергу, в складі чоловічої команди України дзюдоїст Артем Гуляєв виступав у вазі до 90 кг, а Дмитро Канівець, який, нагадаємо, двома днями раніше виграв срібну медаль в особистих змаганнях - у вазі до 73 кг. Українські дзюдоїсти перемогли команду Монголії 4:1, але у 1/8 в «суху» програли суперникам з Японії 5:0, та, таким чином, почали боротьбу за бронзові нагороди Універсіади. Подолавши з рахунком 4:1 суперників з Литви, українці вийшли до бронзового фіналу, де з рахунком 3:2 перемогли дзюдоїстів з Польщі. Варто зазначити, що в цьому відповідальному матчі перемогли своїх суперників і харків’яни. Дмитро Канівець здолав Станіслава Дабровскі, а Артем Гуляєв переміг Петра Кучеру.

Доля золотих медалей у чоловічих командних змаганнях з дзюдо визначиться в матчі між збірними Кореї та Японії.

Нагадаємо, на даний час на рахунку студентів Харківщини - дві срібні та три бронзові нагороди.