Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На агрофорумі в Харкові обговорили питання скасування спецрежиму з ПДВ

На агрофорумі в Харкові обговорили питання скасування спецрежиму з ПДВ

Захід, організатором якого є Федерація роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України, пройшов за підтримки ХОДА 8 липня в Обласному організаційно-методичному театрально-концертному центрі. Відкриваючи Регіональний агрофорум «Стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу», заступник голови облдержадміністрації Марк Беккер підкреслив значимість аграрного сектора для економіки України та Харківської області. «Це сектор, який формує, в першу чергу, національну безпеку, продовольчу безпеку України. Він формує розвиток сільських регіонів, їх соціально-економічний розвиток і становлення», - сказав Марк Беккер. 

Він також нагадав, що в ХОДА розроблено економічні аспекти реформування аграрного сектора області, головною метою яких є стовідсоткове використання потенціалу, який є у сфер рослинництва та тваринництва області.

Марк Беккер зачитав вітальне слово голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна до учасників форуму.

«Керівництво обладміністрації та я особисто приділяємо велику увагу розвитку АПК області. В економіці Харківщини ця сфера є однією з ключових і найбільш перспективних. У харківських аграріїв - колосальний потенціал зростання, і це розуміють потенційні інвестори. Питання, підняті Федерацією роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України щодо недопущення відміни спецрежиму ПДВ, щодо політики ціноутворення на сільськогосподарську продукцію, щодо вдосконалення роботи аграрного сектора економіки в цілому, дуже важливі для всіх нас і будуть підтримані обласною державною адміністрацією», - підкреслено у зверненні керівника ХОДА.

Головною темою обговорення на форумі стала можлива відміна спецрежиму з ПДВ з 1 січня 2016 року (на даний момент скасування заплановано тільки в 2018 році, але питання перенесення цієї дати вже кілька разів піднімалося в стінах Верховної Ради).

За словами голови спілки роботодавців у сфері АПК Харківської області Івана Гляня, скасування спецрежиму може серйозно позначитися на роботі агропідприємств.

«Якщо зникнуть пільги з ПДВ, потрібно буде розглядати і скорочення штатів, і ще багато іншого це за собою тягне. Я хочу висловити подяку нашій обласній державній адміністрації за підтримку і розуміння в цій дуже важливій справі», - сказав Іван Глянь.