Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бюджет Харківської області перевиконується на 30%. Ігор Райнін

Бюджет Харківської області перевиконується на 30%. Ігор Райнін

Про це голова Харківської облдержадміністрації повідомив 8 липня у своїй доповіді на нараді Президента України з керівниками ОДА в Одесі. «Перевиконання бюджету на 30% дозволило вперше за багато років активізувати його інвестиційну функцію. Вкладаємо в розвиток інфраструктури, соціальної сфери, інвестуємо в людину. Так, майже в два рази збільшили фінансування спорту. Вчетверо збільшили витрати з обласного бюджету на оздоровлення дітей. У тому числі, безкоштовно оздоровимо майже втричі більше дітей соціально незахищених категорій, а також дітей учасників АТО. Активно займаємося розвитком охорони здоров'я на селі. Якщо раніше первинною ланкою було охоплено тільки 50% хворих, то сьогодні вже 80%. До кінця року закінчимо впровадження системи з 340 пунктів базування бригад екстреної медичної допомоги. Половина з них вже працює. Готуємо закупівлю нової партії «швидких» для районів області», - сказав Ігор Райнін. 

Говорячи про те, яким чином на все вистачає коштів, голова ХОДА підкреслив: багато в чому це - результат боротьби з корупцією в регіоні.

«Багато з тих, хто не сприйняв завдання президента щодо боротьби з корупцією, вже мають справу з законом. Директор департаменту обласної адміністрації, військовий комісар, прокурор району, заступник начальника міліції міста Харкова - це лише кілька прикладів того, на якому рівні ми системно, щодня вичищаємо керівний апарат», - пояснив керівник облдержадміністрації.