Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перші досягнення Всесвітньої літньої Універсіади: харків’яни здобули «срібло» та «бронзу»

Перші досягнення Всесвітньої літньої Універсіади: харків’яни здобули «срібло» та «бронзу»

Інформацію про успішний виступ наших спортсменів на XXVIII Всесвітній літній Універсіаді, яка з 2 по 14 липня проходить у корейському місті Гуанчжу, повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «Бронзову медаль у спортивній гімнастиці в командних змаганнях здобув Володимир Окачев, а срібну - Дмитро Канівець в змаганнях з дюдо у ваговій категорії 73 кг. Обидва спортсмени представляють Харківську державну академію фізичної культури. Бажаємо подальших успіхів нашим спортсменам!», - зазначила Юлія Світлична.

Крім того, за словами заступника голови ХОДА, чоловіча збірна команда з волейболу в заключному поєдинку групового турніру перемогла збірну Мексики з рахунком 3:1. Це вже була четверта поспіль перемога на Універсіаді-2015. Чотири перемоги і перше місце в групі. Попереду – плей-офф. Тепер суперниками харків’ян будуть волейболісти Ірану. Слід зазначити, що п’ять гравців збірної – теж студенти Харківської державної академії фізичної культури.

Також зі завданням виходу до раунду плей-офф впоралася й жіноча збірна команда з волейболу. Після поразки в першому поєдинку необхідно було перемагати в грі з тайванками. Це був важкий поєдинок. У підсумку – 3:1 на нашу користь. В складі збірної команди грають три студентки Харківської академії фізичної культури.

Ще один спортсмен - Марат Девятьяров, студент Харківського національного університету ім. Каразіна, вийшов до четвертого раунду на тенісному турнірі. Харків'янин переграв в третьому раунді змагань Чун Хун Вона, спортсмена з Гонконгу, з рахунком 6:3, 6:3.