Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сім'ї загиблих в АТО військовослужбовців Харківщини зібралися в рамках проекту «Родинне коло»

Сім'ї загиблих в АТО військовослужбовців Харківщини зібралися в рамках проекту «Родинне коло»

На зустріч приїхали близько 60 осіб, які втратили своїх близьких під час проведення антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях. У рамках заходу рідні загиблих бійців могли не тільки поспілкуватися між собою, але й отримати консультації та допомогу психологів, спеціалістів Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА, юристів та волонтерських організацій. «Я хотів би передати щирі слова вдячності від губернатора Ігоря Райніна, від себе особисто та всієї облдержадміністрації за тих героїв, яких ви дали нашій країні. Адже якби не хлопці, які захищали та захищають рубежі нашої країни, ті події, які відбуваються в Луганській та Донецькій областях могли статися й тут», - підкреслив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, виступаючи перед присутніми.

За його словами, наслідки війни суспільство може відчувати довгі роки, тому такі заходи, які об'єднують усіх навколо спільної біди, сьогодні повинні стати в Україні системними. Вадим Глушко запевнив, що облдержадміністрація буде надалі надавати всіляку допомогу й підтримку в організації зустрічей проекту «Родинне коло».

«Головна мета таких заходів - об'єднати й згуртувати сім'ї загиблих. Адже так, як вони один одного розуміють, їх ніхто не зможе зрозуміти. Крім того, тут з рідними працюють професійні психологи. Фахівці допомагають не зациклюватися на горі, а, зберігши про загиблого чоловіка, сина, батька або брата світлу пам'ять, жити далі й будувати відносини з іншими людьми», - підкреслила координатор з супроводу сімей загиблих в Харківській області ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» Світлана Муравська.

Довідка. Проект «Родинне коло» реалізується в рамках Психологічної кризової служби громадською організацією «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій». Створений з метою надання психологічної, соціальної, юридичної та духовної підтримки. Ідеолог проекту - киянка Вікторія Кочубей. У Харківській області група психологів працює з жовтня 2014 року. Перша зустріч з сім'ями загиблих військовослужбовців у нашому регіоні відбулася в лютому 2015 року.