Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Слобожанський ярмарок запрошують понад 200 сільгоспвиробників і підприємств з усієї України

На Слобожанський ярмарок запрошують понад 200 сільгоспвиробників і підприємств з усієї України

Цього року Великий Слобожанський ярмарок пройде на майданчику презентаційно-виставкового центру «Радмір Експохол» 5 та 6 вересня. Про це йдеться у розпорядженні голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. У ці дні торгуватимуть своєю продукцією сільгоспвиробники та підприємства переробної промисловості з усіх районів області, а також із інших регіонів країни. Усі, хто бажає взяти участь у Великому Слобожанському ярмарку, мають подати заявки, а райони - підготувати проекти експозицій до 19 серпня.  

Організатори прогнозують, що на ярмарок приїдуть біля 200 сільгоспвиробників та підприємств переробної промисловості з усіх районів Харківщини та інших областей України. Як зазначила начальник управління розвитку споживчого ринку Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Світлана Калачова, зазвичай на ярмарку ціни нижчі, ніж середні по області.

«Це пов’язано в тим, що виробники продають власну продукцію без посередників. У середньому ми очікуємо, що ціни будуть нижчими за товари, які продаються в місті, на 20%», - сказала Світлана Калачова.

Вона уточнила, що на ярмарок селяни привезуть екологічно безпечні продукти харчування, вирощені на місцевих підприємствах, а також свійських тварин: поросят, гусей та іншу живність.

«Чекаємо на гостей із Дніпропетровської, Сумської, Полтавської, Київської і навіть Львівської областей. Вони запропонують сувенірну продукцію та товари широкого вжитку», - зауважила начальник управління розвитку споживчого ринку.

Організатори також обіцяють велику розважальну програму. Наприклад, відвідувачі зможуть взяти участь у дегустаційних конкурсах, а діти - розважитися на окремому майданчику.

Довідка. Великий Слобожанський ярмарок проводиться в Харкові з 2002 року. Виключенням став тільки минулий - 2014 рік, коли ярмарок не проводили з міркувань безпеки.