Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Агротур Україною завершиться в Харківській області

Агротур Україною завершиться в Харківській області

В Україні триває агротур в рамках майбутнього Міжнародного форуму з розвитку фермерства АГРОПОРТ-2015, який відбудеться з 15 по 17 жовтня на території авіаційного ангару Міжнародного аеропорту «Харків» за підтримки Харківської обласної адміністрації та групи DCH Олександра Ярославського. Агротур - проект, ініційований організаторами «АГРОПОРТ» з метою допомогти українським фермерам заявити про себе, знайти партнерів, інвесторів, нові ринки збуту тощо. Це перший публічний кастинг фермерських господарств в Україні: інформація про всі зустрічі та події в рамках туру оперативно викладається в соціальних мережах і на каналі YouTube. За підсумками проекту кращі фермери в різних категоріях з різних куточків країни будуть відзначені призами та нагородами форуму за відкритість, готовність до діалогу та свої досягнення. 

У даний час вже завершено перший етап агротуру, який охопив вісім областей і близько 20 фермерських господарств та сімейних підприємств Західної та Центральної України.

Починаючи з середини липня, стартує агротур Харківською областю. До карти маршрутів станом на сьогодні увійшли Сахновщинський, Близнюківський, Боровський райони і такі об'єкти як сільськогосподарський кооператив «Україна», фермерське господарство «Олійники», СТОВ «Надія». У представників малого та середнього агробізнесу Харківщини, які хочуть заявити про себе, поки ще є можливість стати учасниками проекту. Подати заявку у вільній формі можна на сторінці в соціальних мережах. До участі запрошуються фермерські господарства, кооперативи, сімейні підприємства, які спеціалізуються на вирощуванні і зборі зернових, плодово-овочевих культур, обробці землі, тваринництві та селекції тварин, виробництві сільськогосподарської продукції тощо.

«Перші результати агротуру Україною засвідчили, що наш вітчизняний фермер у багатьох випадках є жертвою самоізоляції. В силу високої завантаженості, а також з низки інших причин він не в змозі відвідувати профільні заходи, тим самим позбавляючи себе можливості ефективно розвиватися, розширювати ринки збуту. Більшість фермерських бізнесів - це локальні бізнеси. Ми ж сподіваємося, що завдяки агротуру і АГРОПОРТу нам вдасться вивести вітчизняне фермерство на новий рівень», - підкреслив керівник програми Дмитро Титаренко.

Ознайомитися з матеріалами першого агротуру можна буде на YouTube-каналі головного фермерського порталу.

Довідка. AGROPORT-2015 (agro-port.com) - Міжнародний форум з розвитку фермерства в Україні, який відбудеться 15-17 жовтня в Харкові, на території авіаційного ангару Міжнародного аеропорту «Харків» за підтримки Харківської обласної адміністрації та групи DCH Олександра Ярославського. Захід реалізується в рамках оголошеного Організацією Об'єднаних Націй року ґрунтів. Одна з найбільших подій аграрної галузі в Східній Європі. Це єдиний в Україні захід, який входить до всесвітнього календарю FAO (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН). За аналогією з минулим роком організатори очікують не менше 300 компаній, що представляють агропромисловий комплекс різних куточків світу. Генеральний спонсор - АТ «Харківський тракторний завод ім. Серго Орджонікідзе».

Перший Міжнародний форум з розвитку фермерства AGROPORT, що проходив 16-18 жовтня 2014 року в Харкові, складався з 7-ми великих галузевих заходів. У ньому взяли участь понад 90 компаній із 6 країн світу і виступило близько 60 доповідачів. Форум висвітлювали більше трьох десятків друкованих видань та більше сотні он-лайн ЗМІ. Організатори Міжнародного форуму з розвитку фермерства AGROPORT-2015: консалтингова компанія AviaBrand, Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. А. Н. Соколовського, а також юридична фірма ILF.