Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

National Geographic навчить українських переселенців мистецтву фотографії

National Geographic навчить українських переселенців мистецтву фотографії

Група українських переселенців навчиться розповідати свої історії в фотографіях і статтях в ході спеціального проекту National Geographic-Україна, який пройде в Харкові з 5 по 10 липня. З двадцятьма учасниками, вік яких від 17 до 30 років, працюватимуть фотографи Анастасія Тейлор-Лінд і Метт Мойєр, а також заступник оператора-постановника журналу National Geographic Уїтні Джонсон. За задумом організаторів, в ході шестиденного тренінгу-практикуму, який проведуть у партнерстві з Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та Міжнародним інститутом регіональної преси та інформації, учасників навчать способам документування реальності свого життя - життя людей, які вимушено залишили свої будинки через конфлікт на території країни.

«Ми сподіваємося, що фототабір в Україні надасть учасникам можливість реалізувати творчі здібності, - каже директор з питань науки і досліджень National Geographic Тері Гарсія. - Ми віримо, що наука, дослідження і оповідання можуть змінити світ. Проект фототабора надихає нове покоління оповідачів, а також тих, хто бачить їх роботи».

Довідка. З 2003 року учасниками проекту «Фототабір National Geographic» стали півтори тисячі молодих людей з майже 70 міст світу.