Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обкошувати поля в області почнуть через 10 днів

Обкошувати поля в області почнуть через 10 днів

Погодні умови стануть головним чинником, який визначить, коли почнеться збір ранніх зернових на Харківщині. Про це повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр під час обласного семінару з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур. «Днів через 10 ми вже активно почнемо обкошувати поля. Що стосується прогнозів на врожай, то неоднозначні погодні умови даватимуть різні показники по районах. Традиційно південь області буде відрізнятися від сходу. Цього року, швидше за все, урожай на сході буде кращим, бо там випало багато опадів. Урожайність в середньому очікуємо в районі 40 центнерів з гектара», - сказав Олександр Нездюр. 

Він підкреслив: жнива в поточному році будуть більш складними і напруженими, ніж у попередні роки - в першу чергу, тому що аграріям доведеться виконати більший, в порівнянні з колишніми роками, обсяг збиральних робіт.

«765,4 тис.гектарів - на такій площі аграріям області належить зібрати урожай в поточному році. Це на 16% більше площ, які прибирали в 2014-му», - повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку.

За інформацією Олександра Нездюра, у порівнянні з 2014 роком в області на 6,3% зросли площі посівів зернової групи сільськогосподарських культур.

«У складі зернової групи зміни відбулися у бік збільшення площі посівів найбільш врожайної в умовах області озимої пшениці - на 37,1%», - уточнив він.

Нагадаємо, 2 липня в селі Радгоспне Харківського району за ініціативи Харківської облдержадміністрації пройшов обласний семінар з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур. У заході взяли участь представники всіх районів області. У ході семінару заступник голови ХОДА Марк Беккер повідомив, що головне завдання, яке стоїть перед аграріями Харківської області, - провести збирання врожаю швидко, за 10-12 днів. Він також підкреслив, що, за прогнозами, у аграріїв Харківщини цього року є всі шанси отримати близький до рекордного врожай.