Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер обговорив з делегацією з Естонії реформи, що проводяться в області, і децентралізацію влади

Марк Беккер обговорив з делегацією з Естонії реформи, що проводяться в області, і децентралізацію влади

Сьогодні, 2 липня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер зустрівся з колишнім прем'єр-міністром Естонії Юханом Партсом, а також координатором проекту UkraineReforms Анастасією Форіною. Під час зустрічі Марк Беккер розповів про суспільно-політичну ситуацію в області та роботу з переселенцями, надання їм матеріальної допомоги. Він зазначив, що на сьогодні до служби зайнятості області за пошуком роботи звернулися 3,5 тис. переселенців, і працевлаштована вже майже тисяча людей. Також пройшли перенавчання близько 350 осіб. 

Перший заступник директора Департаменту конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов додав, що облдержадміністрація щільно працює з міжнародними організаціями. «І лише за перше півріччя цього року в Харківську область було залучено близько 30 млн грн. для реконструкції житла для проживання тимчасових переселенців. Зараз запускається ще один проект Програмою розвитку ООН, який дозволить створити робочі місця для переселенців, розвивати підприємницькі ініціативи серед них. Також ми працюємо з Європейським інвестиційним банком, ЄБРР, Фондом «Відродження» та іншими», - пояснив Денис Ткачов.

Крім того, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко розповів про інвестиційну діяльність, яка проводиться в регіоні, зазначивши, що лише цього року Харківщину відвідали близько 80 міжнародних делегацій з різних країн світу.

«На всіх форумах і конференціях в Європі я чую і бачу, що є величезне бажання в інвесторів сприяти розвитку України. Всі бачать великий потенціал вашої країни. Усі дивуються, чому Україна так відстала, але відзначають її потенціал для розвитку», - сказав Юхан Партс.

Також сторони обговорили реформи, що проводяться в області, і децентралізацію влади в країні.