Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дороги в Харківській області в найближчі два роки матимуть принципово інший вигляд. Ігор Райнін

Дороги в Харківській області в найближчі два роки матимуть принципово інший вигляд. Ігор Райнін

Про намічені ремонтні роботи та керівництво місцевої Служби автомобільних доріг голова Харківської облдержадміністрації розповів під час запису програми «Суспiльній інтерес», яка вийде в ефірі каналу «ОТБ» наступного тижня. «На ремонт найстрашнішої ділянки дороги Чугуїв-Мілове протяжністю 12 км держава нам пообіцяла 50 млн.грн. Ми добиваємося, щоб цю постанову Кабінету Міністрів було прийнято. Поки її немає. Незалежно від того, чи приймуть цю постанову, дорогу буде відремонтовано. Нове керівництво Служби автомобільних доріг правильно нас розуміє і веде зараз роботи за рахунок власних ресурсів. Інша справа - виникає питання якості. Це дорога до зони АТО. Щоб її відремонтувати якісно, потрібно близько 600 млн. грн. - з будівництвом мобільного асфальтного заводу. Я так розумію, що в 2015 році коштів на високоякісний ремонт всієї траси не буде, але ми будемо вести мову про те, щоб зробити це в 2016 році. Проте, вже в 2015-му дорога матиме інший вигляд і не викликатиме нарікань», - повідомив Ігор Райнін. Крім траси Чугуїв-Куп'янськ-Мілове, ремонтні роботи також вже розпочалися на дорозі в м Ізюм. «До 15 липня ми зробимо нормальну дорогу з розміткою, забезпечимо там проїзд», - сказав керівник ХОДА. За його інформацією, в найближчих планах дорожників - ремонт траси Харків-Богодухів. 

Ігор Райнін підкреслив: буде домагатися того, щоб колишнє керівництво Служби автомобільних доріг Харківської області понесло відповідальність за свою діяльність - адміністративну або кримінальну, визначить прокуратура.

«Дороги довели до такого стану, що ми зараз у спішному порядку повинні латати дірки в прямому сенсі, а не займатися капітальним ремонтом. Ми їм займемося після того, як всі сили будуть кинуті на забезпечення проїзду по трасах Чугуїв-Мілове, Харків-Богодухів і дорозі в місті Ізюм. Займемося вже іншими територіями, в тому числі у віддалених районах, а також дорогами, які несуть основне навантаження - тієї ж трасою Харків-Полтава. На неї держава поки не передбачила коштів, але її потрібно освіжити, і ви це побачите найближчим часом. Дороги в Харківській області в найближчі два роки матимуть принципово інший вигляд», - заявив голова Харківської облдержадміністрації.