Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область завершила будівництво 27 взводно-опорних пунктів на Луганщині

Харківська область завершила будівництво 27 взводно-опорних пунктів на Луганщині

Чотири пункти, у зв'язку зі зміною місць дислокації та оперативною обстановкою, споруджуються за окремим графіком і до 5 липня будуть завершені. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. «Харківській області доручено найбільшу кількість споруд серед регіонів України – 31 пункт. Величезний за обсягом проект вдалося реалізувати менше, ніж за три місяці. Безпосереднє керівництво будівництвом здійснював голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін», - розповів Євгеній Шахненко.

За його словами, відстань по всій протяжності розміщення становить близько 200 км. Для будівництва фортифікаційних споруд було використано 3007 залізобетонних конструкцій і виробів, 6200 куб.метрів лісу, задіяно 82 одиниці техніки.

Оборонні споруди будували 17 харківських будівельних організацій. Було задіяно близько 900 будівельників. Вироби і конструкції виготовляли на 5 заводах.

«Частина об'єктів знаходяться безпосередньо в зоні бойових дій. Будівельники виявили мужність і самовідданість, розуміючи, що від їх праці залежить мир, безпека і спокій», - додав заступник керівника області.