Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато ремонт траси Київ-Харків-Довжанський

Розпочато ремонт траси Київ-Харків-Довжанський

Ділянку дороги, що проходить через місто Ізюм, планують відремонтувати до 20 липня. Зробити одну з ключових магістралей регіону такою, якою можна проїхати, дорожникам доручив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Перші роботи на трасі вже почалися: ДП «Харківський облавтодор» приступило до ямкового ремонту. За минулий тиждень упорядкували 320 кв.м покриття. Роботу шляховиків 23 червня проінспектував заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. «Завдяки підтримці голови облдержадміністрації Ігоря Райніна ми організували роботу чотирьох бригад, які повинні зробити дорогу в місті Ізюм такою, якою можна проїхати. Ця дорога дуже напружена, тому що по ній йдуть вантажі й техніка в зону АТО. Плануємо до 20 липня максимально забезпечити проїзд, зробивши ямковий ремонт», - повідомив Євгеній Шахненко. 

За його інформацією, комісія, яка обстежила дорогу, встановила, що поточного ремонту потребує 1000 кв. м покриття від м. Чугуїв до м. Ізюм, 2000 - по м. Ізюм та ще 2500 кв. м - від Ізюму до кордону Донецької області.

Вартість ремонту, включеного Службою автомобільних доріг у Харківській області до пропозиції щодо плану робіт на 2015 рік, становить 37 млн.грн. Для цих цілей мають намір залучити кошти міжнародних банків. Відповідний проект постанови Кабінету міністрів на даний момент знаходиться на розгляді в Києві.

Довідка. Територією нашої області проходить 251,1 км траси Київ-Харків-Довжанський, що зв'язує п'ять регіонів України: Київську, Чернігівську, Полтавську, Харківську та Донецьку області. Загальна протяжність дороги - 856,1 км. Кілька ділянок траси від Харкова до кордону Донецької області ремонтували в 2011-2014 роках в рамках підготовки до Євро-2012. Тоді робіт провели на суму понад 230 млн. грн. Частину коштів було виділено Національним агентством з підготовки до Євро-2012, частину – взято в кредит.