Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін обговорив з послом Фінляндії питання безпеки в регіоні та реалізацію реформ

Ігор Райнін обговорив з послом Фінляндії питання безпеки в регіоні та реалізацію реформ

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні, 23 червня, зустрілися з Надзвичайним і Повноважним послом Фінляндії в Україні Ар`єю Інкері Макконен. Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також питання безпеки, роботу з переселенцями та перспективні напрямки двостороннього співробітництва Харківської області з Фінляндською Республікою. Як зазначив Ігор Райнін, у військово-політичному плані Харківській області вдалося досягти стабільності. «Сьогодні Харків - мирне місто. Хоча внутрішнє напруження все одно присутнє. Цього року ми затримали близько 30 диверсійно-розвідувальних груп. А всього за час конфлікту їх було затримано близько 60-ти. Всі учасники цих груп проходили підготовку в диверсійних таборах Російської Федерації. І сьогодні Росія всіляко намагається дестабілізувати ситуацію зсередини. Але спецслужби в Харківській області працюють ефективно, і рівень координації дій всіх силових відомств в регіоні досить високий. Як результат, цього року ми вийшли на стовідсоткове розкриття терактів і диверсій в Харківській області», - розповів голова ХОДА.

Що стосується соціально-економічної ситуації, керівник області зазначив, що територія Харківської області - прифронтова, що в будь-якому випадку позначається на економічних показниках. «Тим не менш, нам вдалося прийнятий бюджет, який спрямований на розвиток регіону. Крім того, з обласною радою ми почали реалізацію низки реформ на території області, в тому числі - пов'язаних з децентралізацією влади та добровільним об'єднанням громад. Реформи дозволять в Харківській області залишати на місцях близько 4 млрд. грн.», - підкреслив Ігор Райнін.

Ар'я Інкері Макконен, в свою чергу, побажала, щоб на український ринок приходило більше фінських компаній, і підкреслила, що Фінляндія зацікавлена у подальшій співпраці з Харківською областю в різних напрямках.

Також голова ХОДА, спілкуючись з послом, нагадав, що восени пройдуть вибори до місцевих рад. «Зрозуміло, що будь-який політичний процес і політична боротьба несуть певний накал емоцій. Я, як голова обласної державної адміністрації, зроблю все можливе, щоб вибори пройшли чесно», - додав Ігор Райнін.