Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета відвідає Харківщину з діловим візитом

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета відвідає Харківщину з діловим візитом

Візит до Харківщини пройде в рамках програми відвідування регіонів України, де бізнес-омбудсмен зустрічається з підприємцями та посадовцями та обговорює ключові проблеми, з якими вони стикаються у веденні бізнесу, а також можливості підвищення інвестиційного потенціалу регіонів. Захід відбудеться 24 червня об 11:00 в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (просп. Московський, 75, 1 поверх, зала засідань). На 12:30 запланований підхід до преси.

Альгірдас Шемета планує зустрітися з представниками малого та середнього бізнесу та обговорити основні проблеми у веденні бізнесу, які турбують підприємців. Серед питань, що підійматимуться – неповернення ПДВ, невиплата державою компенсацій підприємствам, співробітників яких мобілізовано до АТО, суперечливі рішення органів місцевого самоврядування, що зачіпають права підприємців, безпідставні порушення кримінальних справ, що не підлягають оскарженню в суді, і використання цих справ для чинення тиску на бізнес, а також підключення до електромереж.

Довідка. Рада бізнес-омбудсмена – це консультативно-дорадчий орган уряду України, що здійснює свою діяльність відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 р. № 691, головною метою якого є захист інтересів бізнесу у державних органах та протидія корупції.