Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 76 тис.дітей, що потребують соціальної підтримки, вже відпочили за кошти обласного бюджету

Понад 76 тис.дітей, що потребують соціальної підтримки, вже відпочили за кошти обласного бюджету

На другу зміну до дитячого закладу санаторного типу «Таврія» у м.Скадовськ Херсонської області відправилися ще 450 дітей області, що потребують соціальної підтримки. Для обласного бюджету кожна путівка коштувала 4900 грн., батькам вона надається безкоштовно. За 21 день перебування у закладі діти отримають оздоровчо-лікувальні послуги, збалансоване 5-ти разове харчування, культмасові та спортивні розваги, екскурсії на теплоході, купання у затоці Чорного моря. Загалом за весь період літніх канікул у «Таврії» відновлять своє здоров’я 2000 дітей області.

У 2015 році з обласного бюджету на придбання путівок для оздоровлення дітей соціально незахищених категорій виділено 22 млн.грн. Діти пільгових категорій відпочинуть в дитячих таборах Харківської області, у Карпатах, на узбережжі Чорного та Азовського морів.

За межі області на літні зміни вже направлено 1050 дітей (850 дітей - у м. Скадовськ, 200 дітей - у смт Славське Львівської обл.). За інформацією Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, станом на 22 червня оздоровленням та відпочинком охоплено 76460 дітей або 38,2% від запланованої кількості.

Також до дитячого закладу оздоровлення на базі відпочинку ім. Соіча (Вовчанський район) за благодійними путівками, наданими БФ «Берегиня Життя», 20 червня направлено 10 дітей. Три дитини - із сімей, батьки яких загинули в зоні АТО, 3 дитини - з сімей військових-учасників АТО, 4 дитини - з сімей внутрішньо переміщених осіб.