Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віктор Рубан здобув «золото» Європейських ігор

Віктор Рубан здобув «золото» Європейських ігор

На Європейських іграх в Баку чоловіча збірна України зі стрільби з луку завоювала золоту медаль в командних змаганнях. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. У чвертьфіналі українська команда, до складу якої увійшли олімпійський чемпіон 2008 року харків’янин Віктор Рубан, а також львівські лучники Георгій Іваницький і Маркіян Івашко, з рахунком 6:2 здолала італійців. Потім була перемога 5:3 над збірною Нідерландів. В напруженій боротьбі у фіналі з рахунком 5:4 наша команда перемогла Іспанію та здобула золоту нагороду, яка стала другою у медальному кошику України та першою на цих Іграх для харківських спортсменів. 

Варто зазначити, що українські лучники дуже успішно виступають на Іграх та, окрім «золота», здобули ще бронзову медаль в змаганнях серед жіночих команд та «срібло» в мікстах.

Програму стрільби з луку продовжать індивідуальні змагання. Єдиний на Європейських іграх представник харківської школи - Віктор Рубан - вже успішно подолав кваліфікаційний відбір та 20 червня в 1/32 фіналу змагатиметься з представником Туреччини.