Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збірна з синхронного плавання повернулася додому бронзовим призером

Збірна з синхронного плавання повернулася додому бронзовим призером

17 червня на Південному вокзалі у Харкові відбулася урочиста зустріч бронзових призерок Європейських ігор з синхронного плавання. Разом з рідними і друзями збірну України зустрічала і почесна делегація на чолі з директором Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталієм Кириленком. Від Харківської облдержадміністрації він привітав спортсменок та тренерів з успішним виступом на Європейських іграх та побажав не зупинятися на досягнутому, впевнено крокувати далі, і в майбутньому гідно представляти Україну та Харківщину на Олімпійських іграх, виборюючи медалі найвищого ґатунку.

Варто зазначити, що в Баку виступала юніорська збірна, яка повністю складається з харківських спортсменок. Незважаючи на свій юний вік, дівчата змогли відстояти високий рівень українського синхронного плавання, який роками здобувався та здобувається їх старшими подругами. Єлизавета Яхно, Яна Нарєжна, Валерія Апрелєва, Валерія Бережна, Вероніка Гришко, Анна Єсіпова, Аліна Шинкаренко та Катерина Ткачова вписали свої імена в історію спорту в якості призерок перших Європейських ігор.

«Для нашої юніорської збірної це велика висота. Дівчата вперше виступали на такому рівні, але впевнено подолали цей важкий шлях. Вони дуже старалися і проявили справжні бійцівські якості. І ми - тренери - дуже задоволені. До першого місця сьогодні поки що не добралися, але за друге можна було посперечатися. Потрібно багато ще працювати. Цим і будемо займатися», - зазначила тренер збірної України Олеся Зайцева.

Нагадаємо, на Європейських іграх харків’янки вибороли «бронзу» в групах та комбі, а Єлизавета Яхно та Яна Нарєжна завоювали бронзову медаль в дуетах. В сольних виступах Єлизавета Яхно була четвертою.