Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зацікавлені в тому, щоб наші студенти та викладачі практикувалися за кордоном. Юлія Світлична

Ми зацікавлені в тому, щоб наші студенти та викладачі практикувалися за кордоном. Юлія Світлична

Сьогодні, 17 червня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична провела зустріч із заступником Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні Павлом Бучеком. Сторони обговорили можливі напрямки співпраці Харківської області з Чехією в рамках домовленостей України з країнами Вишеградської групи. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, керівник групи розробників Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року Олександр Лукашов.

«У рамках домовленостей «Вишеградської четвірки» в Тернополі вже відбулася конференція з децентралізації влади в Україні, підготовлена ​​Польщею. Наступного тижня словаки організовують конференцію з безпеки в енергетиці. Чехія має намір провести на початку жовтня конференцію з реформування системи освіти. Якщо буде інтерес з боку обласної адміністрації, ми могли б запропонувати провести цю одноденну конференцію за участю експертів Вишеградських країн у Харкові», - повідомив Павло Бучек.

Він також розповів про конкретні проекти, які пропонує Харківській області уряд Чехії. Серед них: можливість для студентів, які опинилися в складній життєвій ситуації, здобути вищу освіту в Чехії за рахунок чеського уряду; програми обміну викладачами між ВНЗ Харківщини та Чехії; фінансування літнього відпочинку дітей учасників АТО на західній Україні.

Юлія Світлична зазначила, що керівництво області відкрито до діалогу і налаштоване на реформування всіх сфер діяльності області. І співпраця в сфері освіті не менш важлива, ніж в будь-якій іншій.

«Ми однозначно підтримаємо проведення круглих столів, конференцій з обміну досвідом. Також ми зацікавлені в тому, щоб наші студенти та викладачі їздили на практику в зарубіжні країни, підвищували свою кваліфікацію, бо це дійсно відкриває багато можливостей для науки. Ми зацікавлені також у тому, щоб розвивалася не тільки вища школа Харківщини, але й середня освіта», - підкреслила заступник голови ХОДА.

Юлія Світлична також повідомила про те, що одним із пріоритетів у сфері освіти і науки є створення єдиної бази інноваційних проектів, які розробляють наукові інститути та ВНЗ Харківщини.

«Після створення цієї бази ми будемо готові представляти її на міжнародному рівні для того, щоб комерціалізувати ці проекти», - сказала заступник голови ХОДА.