Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

28 дітей загиблих учасників АТО зможуть цього літа відвідати Румунію

28 дітей загиблих учасників АТО зможуть цього літа відвідати Румунію

Про це сьогодні, 16 червня, під час зустрічі домовилися голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску. «Я вдячний за дії румунського уряду на підтримку України. Для нас зараз дуже важлива ваша допомога дітям учасників АТО, загиблих на сході України. Я сьогодні ж дам доручення розпочати підготовку документів, щоб ці діти мали можливість відвідати Румунію», - зазначив Ігор Райнін.

Також під час зустрічі, у якій взяли участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, обговорювалися питання реалізації реформ на шляху України до Європейського Союзу та налагодження економічного співробітництва між Харківською областю та Румунією.

«Румунія завжди виступала за територіальну цілісність України, за її суверенітет і незалежність, твердо висловлювалася проти анексії Криму. А те, що ви  обрали шлях до Євросоюзу, означає що ми йдемо в одному напрямку. Румунія має намір сприяти розвитку двостронніх добросусідських відносин. Наші країни мають великий потенціал для співпраці і повинні знайти всі можливі точки дотику. До кінця року ми очікуємо конкретних кроків України в області реформ, що сприяють створенню прозорого торгово-економічного середовища», - підкреслив Корнел Іонеску.