Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення зустрівся зі студентами ХНУ ім. В.Н. Каразіна

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення зустрівся зі студентами ХНУ ім. В.Н. Каразіна

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко розповів студентам кафедри медіа-комунікацій Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна про сучасні проблеми у медіа-просторі країни та відповів на питання майбутніх фахівців. «Раніше Нацрада була інструментом політичного впливу, бо були дуже заангажовані правила, тому все в нашому телепросторі будувалось неправильно. Наша команда працює з бізнесової точки зору. Почали перебудову структури: скоротили штат, вводимо прозору процедуру електронного оформлення ліцензій. Завдяки такому електронному офісу людина бачить - на якому етапі зараз знаходиться заявка», – зауважив Юрій Артеменко.

Також під час зустрічі полова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення обговорив зі студентами питання інформаційної безпеки, проблеми розподілу частот між регіональними телерадіокомпаніями, створення суспільного телебачення, перехід з аналогового мовлення на цифрове, заборону російських каналів та кінофільмів та ін.

«В законі про Нацраду не прописані стандарти журналістики, вони повинні бути у кожного в голові. Хто такий хороший журналіст? Не той, що добре пише, а той хто добре думає. І вчіть англійську мову, бо сьогодні це один із критеріїв прийому на роботу. Всі тренінги, безкоштовні навчання для підвищення кваліфікації відбуваються саме англійською», - порадив Юрій Артеменко.

Крім того, голова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення запросив студентів до київського офісу на екскурсію та зазначив, що всі бажаючі можуть за необхідності пройти практику в підрозділах структури, яку він очолює.