Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янин Дімітрій Тимченко завоював першу для України медаль Європейських ігор

Харків’янин Дімітрій Тимченко завоював першу для України медаль Європейських ігор

13 червня харківський борець Дімітрій Тімченко завоював для збірної України першу медаль перших в історії Європейських ігор, які зараз проходять в Баку. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. У столиці Азербайджану 12 червня стартували Європейські ігри. У перший медальний день почин для України задав борець греко-римського стилю. У ваговій категорії до 98 кг харків'янин успішно дійшов до фіналу, поборов на шляху з рахунком 3: 0 Лаократіса Кесідіса з Греції, а в чвертьфіналі з таким же рахунком - француза Меланіна Ноумонві. У важкій боротьбі за вихід до фіналу Дімітрій здолав з рахунком 3:1 білоруса Тимофія Дейніченко. Нажаль, суперника по фіналу - росіянина Іслама Магомедова - Тімченку здолати не вдалося, та, програвши з рахунком 0:3, він став срібним призером Ігор.  

Варто зазначити, що успішно стартувала на Європейських іграх і збірна України з синхронного плавання, яка складається тільки з харківських спортсменок. Синхроністки вийшли до фіналу змагань в групах, дуетах та соло і 15 червня боротимуться вже за медалі.

Крім того, з перемоги над збірною Білорусі в командних змаганнях з настільного тенісу стартували харків'янки Тетяна Біленко та Анна Гапонова. Разом з киянкою Маргаритою Песоцькою вони обіграли суперниць з рахунком 3:1. У неділю, 14 червня, українська команда схрестить у чвертьфіналі ракетки з командою Швеції.