Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині близько 70 срочників пройшли курс молодого бійця

На Харківщині близько 70 срочників пройшли курс молодого бійця

На Харківщині у НТУ «Харківський політехнічний інститут» з молодими солдатами строкової служби, призваними цієї весни, проведено дводенні комплексні тактичні навчання. Практичний захід відбувся на базі навчального полігону військового вишу, що неподалік Харкова. При цьому полігонний вишкіл став фінальним етапом в рамках проведення первинної військово-професійної підготовки захисників Вітчизни. За словами заступника начальника факультету підполковника Олександра Сінька, у польових умовах хлопці навчилися алгоритму дій бійця в обороні та під час наступу.

«Заняття з військовослужбовцями проводили наші кращі офіцери-викладачі, які неодноразово виконували бойові завдання в зоні АТО чи за кордоном у складі миротворчих місій. Отже, молоді воїни отримали необхідні знання, які допоможуть їм захищати свою країну від ворога», - зауважив Олександр Сінько.

Під час комплексних тактичних навчань солдати строкової служби успішно виконали і вправу з обкатки танком типу Т-64Б. Під час цього заняття кожен з хлопців заліг у окопі для стрільби стоячи, а коли над ним проїхала сорокатонна бойова машина, влучив у тильну частину танку гранатою.

Вже цими вихідними близько 70 молодих солдатів строкової служби складуть Військову присягу на вірність Українському народові. Після цього їх розподілять по навчальних підрозділах НТУ «Харківський політехнічний інститут».