Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

6 постраждалих у бійці на вул. Отакара Яроша перебувають у лікарні швидкої та невідкладної допомоги

6 постраждалих у бійці на вул. Отакара Яроша перебувають у лікарні швидкої та невідкладної допомоги

Про це сьогодні, 12 червня, в ході прес-конференції в Харківському кризовому інформаційному центрі сказав директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. Він повідомив, що в ніч на 12 червня на перетині вул. Отакара Яроша і вул.Клочківській стався інцидент, в результаті якого до лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги потрапили 9 осіб віком 20-27 років. Серед них - 2 дівчини та 4 студентів харківських ВНЗ - іноземних громадян. Один з них отримав дуже важку травму - втиснутий перелом черепу.

«Цей потерпілий прооперований і знаходиться в реанімації. Його стан вкрай тяжкий. Всі необхідні реанімаційні заходи проводяться. Ще у одного студента-іноземця - колоте ножове поранення грудної клітини, але загрози його життю немає. Всі інші постраждалі перебувають у відділенні політравми з діагнозами - забої, садна, колоті рани шкірних покривів спини, стегон», - підкреслив Олександр Галацан.

За його словами, на сьогоднішній день в міській лікарні швидкої і невідкладної допомоги знаходяться 6 осіб. Ситуація - на контролі Департаменту охорони здоров'я ХОДА.

Довідка. У ніч на 12 червня в студентському містечку по вул.Отакара Яроша сталася масова бійка. Близько 40 осіб спортивної статури, деякі - в масках і з ножами, пробігли вулицею, руйнуючи все на своєму шляху. Вони побили і поранили кілька людей.

За повідомленням ГУ МВСУ в Харківській області, на даний час затримано 5 осіб, підозрюваних у злочині. Проводяться слідчі дії, встановлюються інші учасники та організатори масової бійки.

Враховуючи дану подію, прийнято рішення про посилення заходів безпеки в місті, особливо, в тій частині, де проживають іноземні студенти. Кардинально переглянуті маршрути патрулів співробітників міліції громадської безпеки. З цього дня вони працюватимуть за оновленими схемами патрулювання, щоб максимально знизити ризик повторення будь-яких масових порушень громадського порядку в місті.