Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА представили начальника Головного управління Держслужби України з питань праці в Харківській області

У ХОДА представили начальника Головного управління Держслужби України з питань праці в Харківській області

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична сьогодні, 12 червня, в малому залі Будинку рад представили начальника Головного управління Держслужби з питань праці у Харківській області Олену Назаренко. Як зазначив Роман Чернега, наказ про призначення Олени Назаренко вийшов ще в квітні, але у зв'язку з великим обсягом роботи зі створення нової служби представлення провели тільки зараз. «Служба з питань праці у Харківській області повинна стати лідером в організації роботи та виконанні своїх функцій. Щоб працівники розуміли, що служба існує для захисту їх прав, щоб бізнес розумів, що служба працює», - підкреслив голова Державної служби України з питань праці. Як зазначила Юлія Світлична, на Головне управління Держслужби з питань праці покладається дуже багато надій і велика відповідальність. «Саме від вашої ефективної роботи у сфері державного нагляду в частині трудового законодавства залежатиме дуже багато. На вас лягає відповідальність за довіру підприємницьких кіл і громадян України в цілому. Не дарма сьогоднішнє представлення проходить в стінах органів влади - у Харківській облдержадміністрації, оскільки обласна адміністрація координує діяльність всіх структур державної влади на території Харківської області», - додала заступник голови ХОДА.

Також Юлія Світлична від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна висловила слова підтримки і довіри керівнику Головного управління Держслужби з питань праці. «Олена Назаренко - людина, яка пройшла довгий шлях, починаючи з найнижчої сходинки - головного спеціаліста, і сьогодні зайняла посаду керівника цієї служби. Ця людина має більше 26 років стажу, професійно, відповідально і якісно підходила до своїх функціональних обов'язків, чим довела сьогоднішнє представлення на цій посаді», - зазначила Юлія Світлична і додала, що від нового керівника очікують чіткої, конструктивної і професійної роботи.

У свою чергу, Олена Назаренко відзначила, що робитиме все можливе для організації роботи виключно в рамках закону. «Наша діяльність буде спрямована на те, щоб працівники в регіоні були впевнені в законності та безпеці праці. Саме захист працівників на робочих місцях, підвищення якості охорони праці та зменшення рівня виробничого травматизму - основне наше завдання. Також велика увага приділятиметься правам працівників соціально незахищених категорій та неповнолітніх громадян», - додала Олена Назаренко.

Нагадаємо, раніше Олена Назаренко працювала начальником Головного управління територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області.