Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку навчального року дітей з районів Харківської області підвозитимуть до шкіл на нових автобусах

З початку навчального року дітей з районів Харківської області підвозитимуть до шкіл на нових автобусах

У зв'язку з оптимізацією малокомплектних шкіл у районах області буде організовано підвезення дітей шкільними автобусами до навчальних закладів з більш високим рівнем підготовки та укомплектованим викладацьким складом. Про це 10 червня під час прес-конференції, присвяченої питанням реформування сфери освіти, повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її словами, в області на шкільних маршрутах вже працюють близько 308 автобусів. «Ми розуміємо, що цієї кількості автобусів буде недостатньо у зв'язку з оптимізацією та удосконаленням шкільної мережі. Тому головою Харківської облдержадміністрації було прийнято рішення виділити 5 млн.грн. на покупку нових автобусів для районів області», - розповіла заступник голови ХОДА.

Також Юлія Світлична зазначила, що у зв'язку зі збільшенням кількості шкільних автобусів буде створена єдина електронна база, де в режимі реального часу відображатиметься переміщення кожного автобуса. «Ми співпрацюємо з великими міжнародними компаніями, такими як «Portis Consulting», які розробили і впровадять систему «Електронний уряд» на території Харківської області. Зараз ми ведемо переговори і в частині розробки єдиної електронної бази щодо руху шкільних автобусів», - додала заступник голови облдержадміністрації.

Крім того, Юлія Світлична повідомила, що в школах області планують проводити уроки, присвячені правилам безпеки школярів на дорогах, за участю представників Державтоінспекції. Діти в ігровій формі братимуть участь у різних інтерактивних заходах.