Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському регіоні створять єдину базу інноваційних проектів і розробок місцевих ВНЗ

У Харківському регіоні створять єдину базу інноваційних проектів і розробок місцевих ВНЗ

Про це розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична під час презентації аспектів реформування сфери освіти в Харківській області. Вона пояснила, що кожен харківський вищий навчальний заклад має наукові розробки, але на сьогодні в області немає єдиної бази, яка містила б весь перелік цих інноваційних проектів. «Зараз збирають реальні наукові розробки кожного навчального закладу, щоб надалі представляти їх інвесторам. Таким чином розробки зможуть впроваджувати в життя», - сказала Юлія Світлична. Також з цією метою у вересні-жовтні ХОДА проведе регіональний конкурс на кращий інноваційний проект серед вищих навчальних закладів і наукових установ області. У листопаді відбудеться регіональна виставка наукових розробок. Юлія Світлична нагадала, що зараз активно популяризують науку в регіоні - перед Днем науки облдержадміністрація нагородила більше 20 учених, які отримали також і стипендії. 

Крім того, ще одним нововведенням у сфері вищої освіти і науки регіону стало створення Харківського університетського консорціуму. Рада ректорів вищих навчальних закладів прийняла рішення про його створення 27 травня.

«Для того, щоб наука області об'єдналася і одним потужним локомотивом, удосконаливши слабкі сторони кожного ВНЗ, вийшла на міжнародну арену, і був створений консорціум. Тепер вищі не будуть займатися науковою практикою окремо, вони будуть об'єднуватися і виходити на міжнаціональний рівень спільно - залучати інвесторів для реалізації наукових ідей та міжнародні гранти на наукові розробки», - пояснила Юлія Світлична.

Нагадаємо, раніше голова Харківської ОДА Ігор Райнін поставив завдання провести на регіональному рівні реформування кожної сфери господарювання.