Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Воду з річки Роганка досліджують у лабораторії

Воду з річки Роганка досліджують у лабораторії

9 червня за дорученням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка представники Державної екологічної інспекції виїхали до села Мала Рогань Харківського району. Вони вивчили ситуацію із помутнінням води в річці та провели профілактичні бесіди з керівництвом заводів, розташованих в дельті Роганки. «На території Малороганскої сільської ради у водах річки виявлено рясне помутніння. На місце терміново була викликана лабораторія. Взято проби води. Результати заборів точно будуть відомі вже до 12 червня, а, можливо, будуть готові й раніше. Про висновки, що зроблять фахівці лабораторії, ми повідомимо в прокуратуру. Якщо там буде виявлено порушення, правоохоронні органи відкриють кримінальну справу, й слідство займеться пошуком винних», - повідомив Євгеній Шахненко. 

Він уточнив, що якщо для перевірки підприємств екоінспекцією потрібна санкція Кабінету Міністрів України, то представники прокуратури можуть проводити слідчі дії без додаткових дозволів.

Також представники ХОДА та екологічної інспекції зробили обхід підприємств, що знаходяться в дельті річки, і провели бесіди з їхніми директорами.

«Я тримаю це питання на особистому контролі, ми обов'язково доведемо цю справу до логічного кінця», - підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Нагадаємо, наприкінці травня фахівці екоінспекції робили забори води в річці Мерла. Про забруднення русла водойми повідомили місцеві мешканці. Лабораторні дослідження підтвердили перевищення вмісту у воді забруднюючих речовин - в 60 разів порівняно із нормою. У даний момент встановлено, що забруднення сталося в районі фільтраційних відстійників Богодухівського молокозаводу. За цим фактом було порушено кримінальну справу, проводиться робота з керівниками та технологами підприємства щодо організації технологічного процесу.