Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення ОСББ допоможе викорінити в багатоквартирних будинках безгосподарність. Євгеній Шахненко

Створення ОСББ допоможе викорінити в багатоквартирних будинках безгосподарність. Євгеній Шахненко

Сьогодні держава спрямовує всі сили на створення якісного споживача послуг - управителя будинку або ОСББ. Про це заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко заявив в гостях у редакції газети «Вечерний Харьков», коментуючи закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який набирає чинності з 1 липня. «Цим законом, зокрема, передбачено, що мешканці багатоквартирних будинків можуть найняти управителя будинку. Якщо вони самі не визначаться - управитель буде призначатися місцевими органами влади. Це може бути і так званий ЖЕК, і приватний підприємець. Таким чином розширюється конкуренція, щоб ЖЕКи не були монополістами. Крім того, змінюються правила створення ОСББ: тепер достатньо згоди вже не 100, а 75% мешканців», - пояснив Євгеній Шахненко.

За його словами, якщо мешканці багатоквартирних будинків не отримають якісного власника-споживача послуг, у висотках буде процвітати повна безгосподарність: не застосовуватимуться енергозберігаючі технології, не будуть враховуватися втрати.

«Якщо ЖЕКи не самоорганізуються, не братимуть участі в конкурентній боротьбі за те, щоб надавати якісну послугу, вони просто відімруть», - упевнений заступник голови ХОДА.